VRAGEN? HULP NODIG BIJ UW BESTELLING? NEEM CONTACT MET ONS OP VIA: 0575 509 526.

Bij Pure Power | OnlineHoutpellets.nl bieden we niet alleen hoogwaardige en betaalbare houtpellets aan, maar verstrekken we ook informatie over het gebruik van pelletkachels.

Een pelletkachel is een eigentijdse en milieuvriendelijke manier om uw huis te verwarmen, waarbij gebruik wordt gemaakt van samengeperste korrels van zaagsel en houtafval, bekend als pellets. Deze kachels zijn volgens Milieu Centraal tot wel 95% schoner dan traditionele verwarmingsopties zoals open haarden en houtkachels.

Qua uiterlijk lijkt een pelletkachel veel op een klassieke houtkachel, maar het innerlijke onderscheidt zich door geavanceerde technologie. Met een ingebouwd computersysteem dat alle processen regelt en bewaakt, kunnen we zeggen dat het een kachel 3.0 is.

Overweegt u de aanschaf van een pelletkachel? Ontdek dan de vier veelvoorkomende misverstanden die we graag met u delen.

Een vaak onderschat aspect van pelletkachelbezitter is het onderhoud. Dagelijkse reiniging van de verbrandingskamer met een aszuiger en een grondige schoonmaak elke drie maanden worden aanbevolen. Maar het gaat verder: om brand te voorkomen, raden we aan jaarlijks het rookkanaal te laten vegen en een specialist naar de kachel te laten kijken. Tijdens zo'n uitgebreid onderhoud worden belangrijke componenten zoals ventilatoren gereinigd en de elektronica gecontroleerd.

Het kiezen van de juiste pellets is essentieel voor een veilige verbranding. Niet alle soorten pelletkorrels zijn gelijk, en daarom adviseren we om alleen pellets met een ENplus A1-keurmerk te kopen, wat u op de verpakking vindt. Of kies voor houtpellets die voldoen aan de ENplus A1 kwaliteitsnorm. Naaldhout pellets (lichtgekleurde houtpellets) worden ook aanbevolen, omdat toevoegingen zoals loofhout of hardhout de pellets donkerder kunnen maken, wat kan leiden tot moeilijkere verbranding en meer slijtage aan de kachel. Pure Power heeft ook goede ervaringen met onze eigen donkere houtpellets. Deze pellets zijn wat voordeliger geprijsd.

Hoewel pelletkachels beschikbaar zijn bij doe-het-zelfmarkten, raden we ten zeerste aan de installatie over te laten aan een ervaren professional. Zo bent u verzekerd van een rookkanaal dat aan alle veiligheidseisen voldoet, waardoor u met een gerust hart kunt genieten van uw verwarmingssysteem.

Bij het opslaan van houtpellets is continue ventilatie van de ruimte van cruciaal belang om koolmonoxidevergiftiging te voorkomen. Als u de pellets in een kelder bewaart, is een goed werkend ventilatiesysteem onmisbaar voor uw veiligheid. Bij OnlineHoutpellets.nl staat uw welzijn voorop, en we willen ervoor zorgen dat u met vertrouwen gebruik kunt maken van onze hoogwaardige houtpellets. Ontdek de voordelen van duurzaam verwarmen en geniet van de warmte en gezelligheid die onze producten te bieden hebben. Bestel vandaag nog en ervaar het comfort van een huis verwarmd met zorgvuldig geselecteerde en betaalbare houtpellets van OnlineHoutpellets.nl.

Bron: brandweer.nl, milieucentraal.nl