Pure Power Onze klanten beoordelen ons met een gemiddelde score van 9.0 / 10 - Bekijk hier onze 1420 klantbeoordelingen.
Onze vermelding op http://www.keurmerk.info
0 item(s) - € 0,00
U heeft nog geen pellets toegevoegd aan uw bestelling.

0

VRAGEN? HULP BIJ BESTELLEN? +31 (0)575 50 95 26

Veelgestelde vragen over houtpelletsHoutpellets zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit onbehandeld houtzaagsel en -schaafsel afkomstig uit de houtbewerkingsindustrie.
Denk hierbij aan houtzagerijen, trappenfabrieken, kozijnfabrieken etc. 

HoutpelletsDoor het droge houtzaagsel en -schaafsel onder hoge druk te persen ontstaan houtpellets. Door het persen is de energiedichtheid verhoogd en het product veel zwaarder. Een houtpellet valt na het persen niet uit elkaar doordat de lignine (bestandsdeel van hout) tijdens het persen warm wordt en als natuurlijk bindmiddel werkt.

Houtpellets hebben veel voordelen!
Met pellets stookt u CO2 neutraal en draagt daardoor bij aan een schoner klimaat

  • Hout pellets kennen een extreem schone verbranding met een laag asgehalte als resultaat;
  • Het is goedkoper dan gas en/of olie;
  • Houtpellets hebben een hoge energiedichtheid;
  • Houtpellets kunnen verbrand worden in volledig geautomatiseerde houtpelletkachels en –ketels;
  • Houtpellets zijn schoon en stinken niet bij verbranding;
  • Houtpellets zijn handelbaar;
  • Houtpellets zijn makkelijk op te slaan en minder volumineus dan alternatieve warmtebronnen;
  • Dankzij de certificering weet je wat je koopt.

We kunnen in tekst uitleggen hoe houtpellets gemaakt worden, maar dit filmpje spreekt voor zich!

De kwaliteit van houtpellets wordt bepaald door de kwaliteit van de grondstof. De grondstof moet droog, schoon, vers, constant, uniform en niet vervuild verontreinigd  zijn. Om vervolgens een perfecte houtpellet te persen moet de juiste pers, de juiste vochtigheid en de juiste druk worden gebruikt. Dit is het basisprincipe voor het produceren van goede houtpellets.

Koop gecertificeerde houtpellets
ENplus en DIN plus gecertificeerde houtpelletleveranciers zijn verplicht om de juiste grondstof te gebruiken. Ook worden er strenge eisen gesteld aan het productieproces. Jaarlijks worden deze bedrijven geïnspecteerd door onafhankelijke auditors.

Er zijn ook houtpellets op de markt die gemaakt worden van verontreinigde grondstoffen. Deze pellets zijn slecht voor uw kachel en het milieu. Verontreinigde grondstoffen zijn bijvoorbeeld slooppallets, sloophout, spaanplaten, etc. Hier zitten lijm-, verf- en plasticresten in die tijdens de verbranding chemische emissies vrijgeven die uw kachel en het milieu aantasten. Deze houtpellets zien er niet heel anders uit, maar zijn vaak veel goedkoper en niet gecertificeerd.

LET OP: kachelleveranciers laten hun garantie vervallen als ze constateren dat er gestookt is met niet gecertificeerde houtpellets.

Er worden 'vervalste' houtpellets aangeboden die niet gecertificeerd zijn. Daarom is het belangrijk om altijd te controleren of het om gecertificeerde houtpellets gaat. Dit kan eenvoudig door op de volgende zaken te letten.

Logo en nummer
Controleer of de nummers corresponderen met de aanbieder. Het kan zijn dat de aanbieder onder een ander label de houtpellets verkoopt. Neem dan contact op met het bedrijf en vraag of dit klopt.

Pure Power ENplus A1 logo 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Via deze link kunt u controleren of de producent werkelijk ENplus gecertificeerd is
https://enplus-pellets.eu/en-in/certifications-en-in/producer-en-in.html 
 
Via deze link ziet u een overzicht van alle traders van ENplus houtpellets (waaronder Pure Power)

Naaldhout houtpellets
Deze houtpellets zijn geproduceerd uit 100% naaldhout en hebben een lichte kleur afhankelijk van het soort naaldhout. Deze houtpellet is in Europa de bekendste en meest voorkomende soort. Deze houtpellets kenmerken zich door een schone verbranding, een hoge energiewaarde, lage asgehaltes en weinig onderhoud. Wel blijkt in de praktijk dat houtpellets waar ook loofhout in zit meer warmte afgeven in een houtpelletkachel.

Mix naald/loofhoutpellets
Deze houtpellets worden geproduceerd uit een mix van naald- en loofhout. De meest voorkomende mix is eiken, beuken en naaldhout. Deze houtpellet bestaat bijna altijd minimaal uit 20% naaldhout. Anders zou het te veel energie kosten om het te persen i.v.m. het harde karakter van loofhout. Deze houtpellets kenmerken zich door een intense warmteafgifte en een iets hoger asgehalte dan 100% naaldhout pellets.

Vraag bij deze houtpellets altijd naar een analyse. Een naaldhoutpellet waar heel veel schors in zit is ook bruin van kleur, maar niet geschikt voor uw kachel. Let dan goed op het asghalte. Deze mag niet hoger zijn dan 0,7%.

mix (naaldhout/loofhout) pelletsnaaldhout pellets

Binnenkort treft u hier een filmpje dat laat zien hoe de houtpellets bij u worden afgeleverd.

1kg houtpellets        =    0.53m3    aardgas
1kg houtpellets        =    0,5l stookolie    

Hoe lang kun je stoken met een zak van 15 kg houtpellets?

1 kilo houtpellets bevat afgerond 5kw/h. Dit houdt in dat een houtkachel van 7kw op vollast (dit is de warmste stand) ongeveer 1 kilo per 40 minuten verbruikt. Met een 15 kg zak kun je 10 uur voluit stoken.  

Tabel brandduur houtpellets

Het rendement van de kachel heeft invloed op de brandduur.

Houtpellets zijn een CO2-neutrale brandstof. Ten eerste en bovenal omdat er gewerkt wordt met een afvalproduct. Wanneer er niets mee gedaan wordt zou het gaan rotten en vervolgens CO2 uitstoten. Daarnaast is het zo dat de CO2 die in de houtpellets zit, gedurende de levenscyclus van de boom is opgenomen. Bij de verbranding wordt vervolgens weer evenveel CO2 uitgestoten. Hierdoor wordt er (anders dan bij fossiele brandstoffen zoals gas en stookolie) geen extra CO2 toegevoegd aan de atmosfeer.

Stiftung Warentest heeft het volgende vastgesteld:
Rekening houdend met de CO2-uitstoot door de productie en het transport van pellets zal een pelletverwarming slechts een vijfde van de uitstoot van een stookketel op fossiele brandstof vrijgeven. Verwarmen met pellets is een actieve en persoonlijke bijdrage aan het bestrijden van de klimaatverandering.

CO2 Cyclus pellets 

Houtpellets zijn gemaakt van schone gedroogde houtresiduen, afkomstig van ontschorste bomen. De pellets worden optimaal verbrand in speciaal ontworpen kachels/ketels. Hierdoor is het as dat overblijft minimaal en niet te vergelijken met brandhout. 

Onze pellets, die in zakken verkrijgbaar zijn, hebben een maximaal asgehalte van 0.5%. Vaak is dit asgehalte nog veel lager. De as zit overigens vol met voedingsstoffen voor planten en is absoluut niet chemisch. De as kunt u dan ook uitstekend als compost in de tuin gebruiken.

Goed geconditioneerd kunnen houtpellets jaren worden opgeslagen. Geconditioneerd houdt in binnen een ruimte waarbij de temperatuur constant is en de vochtigheidsgraad constant en laag is. 

Houtpellets zijn hygroscopisch, wat betekent dat ze vocht aantrekken. Er zitten ter ventilatie kleine luchtgaatjes in de zak. De zakken houtpellets kunnen derhalve absoluut niet buiten of in een vochtige omgeving worden opgeslagen. 

De pallet bevat 66 zakken met een totaal gewicht van 990 kg. De zakken houtpellets liggen gestapeld op een europallet van 100 x 120 cm. De hoogte van de totale pallet gestapeld is ongeveer 160 cm hoog. 

Ja, er zijn in de toekomst zeker voldoende houtpellets. Het potentieel voor houtpelletsproductie is nog lang niet aangewend. In Europa wordt er bijvoorbeeld slechts in 60% van de bossen (duurzaam) gekapt. Hier is nog volop ruimte voor groei. De echte potentie ligt echter buiten Europa in landen als Amerika, Canada, Zuid Amerika, Azie etc. In die gebieden is veel bosbouw en daarmee ook veel houtresiduen. Het vervoeren van houtpellets vanuit deze landen naar bijvoorbeeld Rotterdam per boot is relatief goedkoop en heeft een minimale impact op het milieu.

Huidige markt omvang
In 2014 was de jaarlijkse productiecapaciteit met 28 miljoen ton houtpellets (28.000.000.000 kg) al aanzienlijk. In 2014 zijn er 25,4 miljoen ton houtpellets verhandeld. Dit geeft aan dat er nog veel meer geproduceerd kan worden. Op het moment worden er veel nieuwe fabrieken gebouwd en zal de markt stabiel doorgroeien. Dit is ook gebleken in de laatste jaren waarbij de markt hard is gegroeid maar de prijs relatief stabiel bleef.

Dit filmpje laat zien hoe Pure Power houtpellets worden opgezakt.

Nee, er worden geen extra bossen gekapt. Pure Power. Daar worden bomen blij van!Sterker nog, door duurzaam en verantwoord te kappen groeien bossen sneller. Hierdoor wordt er jaarlijks nog eens extra CO2 opgenomen.

Bezorging
De houtpellets worden thuisbezorgd. De pallet bevat 66 zakken met een totaal gewicht van 990 kg. De zakken met houtpellets pellets liggen gestapeld op een pallet van 100 x 120 cm. De hoogte van de totale pallet gestapeld is ongeveer 160 cm hoog.

Aflevering

De vermelde prijzen zijn inclusief aflevering. 

De aflevering vindt plaats binnen 48 uur en/of op een door u geselecteerde (werk)dag.Onze chauffeurs rijden dagelijks onze houtpellets naar verschillende adressen door heel Nederland. Ze komen in aanraking met verkeersdrukte, verschillende afleversituaties en weersomstandigheden. Ook hebben wij de planning van de afleveringen uitbesteed aan onze transporteur. Daarom kunnen wij helaas niet vooraf een tijdsindicatie van de bezorging geven. Wel belt de chauffeur circa een uur voorafgaand aan de bezorging, zodat u niet de hele dag op het afleveradres hoeft te blijven. In overleg met de chauffeur kan de pallet(s) met houtpellets ook op een afgesproken plek worden neergezet (voor eigen risico).

 De bezorging vindt plaats tussen 8.00 en 18.00 uur met uitloop naar 19.00 uur bij drukte. 
 Het is helaas niet mogelijk vooraf een tijdsindicatie van de bezorging door te geven.  
 De chauffeur belt circa een uur voor de bezorging op het door u opgegeven telefoonnummer. 
 De vrachtwagen is uitgerust met een kooiaap en (meestal) een handpompwagen.

Klachten

Het is natuurlijk vervelend als u een klacht heeft over de dienstverlening zoals u die ervaren heeft.
Toch vragen wij u vriendelijk om uw klacht via schriftelijk aan ons door te geven.
Dit kan per e-mail of per post.
Onze medewerkers zullen de klacht bekijken en proberen deze naar ieders tevredenheid op te lossen.

Onze gegevens:

Pure Power B.V.

Rijksstraatweg 102
7383 AV  Voorst gem Voorst
E-mail: info@purepower.nl 

Na ontvangst van uw klacht ontvangt u van ons een bevestiging. Wij zullen uw klacht binnen 14 dagen na ontvangst beantwoorden, mocht het meer tijd nodig hebben, dan zullen wij u hiervan op de hoogte stellen.

Mocht u dit niet op prijs stellen, dan kunt u ook altijd contact op nemen met de afdeling bemiddeling van Stichting Webshop Keurmerk waar (Onlinehoutpellets.nl) bij is aangesloten.

 

Bijgeleverde pallet

De zakken houtpellets en/of big bag houtpellets worden geleverd op een euro pallet van 120 x 100 cm. Deze pallet is bij de prijs inbegrepen en wordt niet retour genomen door de chauffeur. Er is dus geen ruil- of statiegeldsysteem van toepassing. U kunt de pallet houden en/of zelf afvoeren.

 

 

Tijdslevering

Het is mogelijk om de bestelling voor of in een dagdeel te laten bezorgen.
Hiervoor berekenen wij onderstaande toeslagen, waarvoor u een aanvullende factuur zult ontvangen.
Let op; voor een aantal postcodes geldt een hogere toeslag. 

Tijdslevering | toeslagen

Postcode: 30-33, 43-46, 60-65, 14-17*, 78,79-82, 84-99
voor 8.00 uur:  € 90,75
tussen 8.00-12.00 uur: € 60,50
tussen 13.00-18.00 uur: € 42,35

*m.u.v. de Waddeneilanden 

Overige postcodes
voor 8.00 uur: € 60,50
tussen 8.00-12.00 uur: € 36,30
tussen 13.00-18.00 uur: € 18,15

Genoemde bedragen zijn incl. 21% BTW

Indien u gebruik wilt maken van een tijdslevering, kunt u dit vermelden in het opmerkingenveld (bij STAP 5: Controleer uw bestelling).
Bijvoorbeeld: ‘Tijdslevering tussen 13.00 en 18.00 uur’.

Indien u geen gebruik maakt van een tijdslevering, zal uw bestelling worden bezorgd tussen 8.00 en 18.00 uur. De chauffeur belt ca. een uur van te voren.

 

Een kooiaap is een kleine heftruck die achter de vrachtwagen hangt (meeneemheftruck). De kooiaap wordt gebruikt om de pallet met zakken houtpellets uit de vrachtwagen te halen en bij u op de juiste plek te bezorgen.
Een kooiaap heeft een gewicht van ca. 2.500 kg (!) en een breedte van ca. 2,5 meter. Het hefgedeelte van de heftruck is hoog en meestal te hoog om in bijvoorbeeld een garage te rijden. 

Heeft u vragen over de (on)mogelijkheden van de aflevering met kooiaap, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

 

Houtpellets zijn een natuurproduct.

Houtpellets worden geproduceerd uit natuurproducten, waarvan de samenstelling en de kleur (per seizoen) kunnen wisselen. Houtzagerijen zijn bijvoorbeeld afhankelijk van een kapperiode en maken gebruik van vers hout of hout dat al langer in opslag ligt.

De gebruikte grondstof heeft invloed op de kleur van de houtpellets. Daarnaast is geen boom exact hetzelfde. 

Daarnaast heeft de droogtemperatuur invloed op de kleur van de houtpellets. Hoe hoger deze temperatuur is, hoe donkerder de kleur van de houtpellets. Dit heeft overigens geen invloed op de kwaliteit van de grondstof en houtpellets.