VRAGEN? HULP NODIG BIJ UW BESTELLING? NEEM CONTACT MET ONS OP VIA: 0575 509 526.

Een slecht binnenklimaat? Zo voorkomt u gezondheidsklachten!

Continu ventileren, gelijkmatig verwarmen en luchtzuivering verminderen de kans op vocht, schimmel en gezondheidsklachten.

Uit onderzoek van Gezond Binnen blijkt dat één op de vijf respondenten klachten ziet bij hun kinderen na een dag op de opvang of op school. In veel woningen laat de binnenluchtkwaliteit ook te wensen over. Zelfs in nieuwbouwwoningen. Deze zijn vaak te goed geïsoleerd, waardoor vocht niet meer weg kan. Dat zorgt voor vochtplekken en schimmelvorming in de woning met gezondheidsklachten als gevolg. Hoe kunt u dit voorkomen?

Continu ventileren

De beste manier om de lucht in een woning gezond te houden is door de lucht continu te verversen, dag en nacht, het hele jaar door. Mechanische ventilatie zorgt voor 24/7 voor luchtcirculatie in de woningen, een ideale luchtvochtigheid en warmteterugwinning.

Met onze veelzijdige luchtbevochtiger kunt u de luchtvochtigheid in uw huis in balans brengen en houden. Dit is niet alleen gezonder, maar voorkomt ook schade aan uw huis door vochtproblemen (kromtrekken vloer). Dankzij de ingebouwde hygrometer, kunt u vaststellen hoeveel vocht uw huis nodig heeft en kunt u bovendien gebruiken om een automatisch luchtbevochtigingsprogramma in te stellen. Tot slot kunt u met de timer en tijdslot van maximaal 12 uur instellen wanneer de bevochtiger moet uitschakelen. U kunt dit exemplaar eventueel ook gebruiken als diffuser door aromatische olie te druppelen op het vilt in het apparaat.

Deze bevochtiger maakt gebruik van ultrasone golven die onhoorbare trillingen door het water sturen. Door het trillen spat het water in microscopisch kleine druppeltjes uiteen die vervolgens overgaan in nevel. Deze neveldamp wordt afgegeven in de kamer zodat de luchtvochtigheid omhoog gaat. Hierdoor wordt het water niet verhit en is het dus extra veilig en energiezuinig in gebruik.

Gelijkmatig verwarmen

Goed en gelijkmatig verwarmen van de woning is ook belangrijk om vochtontwikkeling tegen te gaan. Dat kost in een goed geventileerd huis minder energie. Droge lucht warmt namelijk sneller op dan vochtige lucht. Onze kachelventilatoren zorgen voor een gelijkmatige en efficiënte verdeling van de warmte in de kamer.

Gebruik onze houtpellets in uw pelletkachel of pelletcvketel voor een hoog rendement en langere levensduur van uw pelletkachel of installatie. Bij ons vindt u uitsluitend hoge kwaliteit houtpellets die voldoen aan onze strenge kwaliteitsnorm. Houtpellets met keurmerk ENplus of DIN plus zijn volop aanwezig in ons assortiment. Ook voor pellets in bulk bent u bij ons aan het juiste adres. Wij blazen de houtpellets direct in uw voorraadbunker of opslag.

Lucht zuiveren

Luchtzuiveringstechnologieën die gebruik maken van hydroxylradicalen (ook bekend als OH-radicalen) hebben het vermogen om bepaalde verontreinigende stoffen, virussen en bacteriën te remmen, te reinigen en geuren te neutraliseren. OH-radicalen zijn overvloedig in de natuur aanwezig.

Bron: Duurzaamheid & Energiegids, Gezond Binnen