VRAGEN? HULP NODIG BIJ UW BESTELLING? NEEM CONTACT MET ONS OP VIA: 0575 509 526.

Platform Biomassafeiten heeft de toepassingen van biomassa voor u duidelijk op een rij gezet.

De mogelijkheden voor biomassa worden steeds meer ontdekt. Het is een belangrijke grondstof voor het maken van producten.

Zoals:

  • voedsel
  • veevoer
  • textiel
  • (bouw)materialen
  • grondstoffen voor chemische industrie
  • biobrandstof voor transport
  • warmte en elektriciteit

Volgens Wikipedia is de geschatte biomassaproductie in de wereld ongeveer 100 miljard ton per jaar, waarvan ongeveer de helft in de oceaan en de andere helft op het land. Dat is dus een maximum van 50 miljard ton biomassa die jaarlijks wordt geproduceerd. Opgemerkt moet worden dat er ongeveer 1.000 keer meer plantaardige biomassa op het land is dan dierlijke biomassa, wat in feite betekent dat de dierlijke biomassa in de aannames wordt verwaarloosd.

Hout als biogrondstof

Hout wordt al eeuwenlang toegepast als grondstof. Hout is duurzaam, betrouwbaar en milieuvriendelijk.

Hout wordt voor verschillende doelen gebruikt:

  • Papierproductie: papier wordt van origine gemaakt van vezels uit hout van bomen.
  • Houtbewerking: hout is zeer geschikt voor het maken van allerlei meubels en in de constructie van huizen (bijvoorbeeld kozijnen,, deuren, dakconstructies).
  • Brandstof: schors en zaagsel, wat vrijkomt als restproduct uit de bosbouw of zaagsel vanuit de houtbewerkingsindustrie zijn niet geschikt voor papierproductie en houtbewerking. Deze grondstoffen worden voor iets anders gebruikt, bijvoorbeeld als bio-energie.

45-50% van een boom (hout) wordt gebruikt voor woningbouw, meubels en overige massief houten producten.

20-25% van een boom (zaagsel) wordt gebruikt voor houtpellets voor productie van warmte en elektriciteit.

30-35% van een boom (houtsnippers) wordt onder andere als grondstof gebruikt voor tissues en papier.

5-10% van een boom (schors) wordt gebruikt voor het drogen van biomassa, houtpellets voor productie van warmte en energie en voor papieren producten en pulpfabrieken.

Houtpellets

Houtpellets is dus een soort biomassa, dat wordt gebruikt als warmtevoorziening. Houtpellets worden als brandstof gebruikt in houtpelletkachels of grotere houtpelletcvketels. Houtpellets zijn duurzaam, CO2-neutraal en een hernieuwbare energie. Pellets zijn heel efficiënt, makkelijk op te slaan en zeer gebruiksvriendelijk.

Pure Power levert al meer dan 10 jaar kwalitatief hoogwaardige houtpellets in heel Nederland en België. Ook voor voorraadmonitoring en beheer kunt u bij Pure Power terecht. Pellets van verschillende kwaliteiten en samenstellingen zijn te bestellen in de webshop. Wij leveren de houtpellets in de meeste gevallen binnen een aantal werkdagen.

Behalve houtpellets leveren wij ook aanverwante producten. Ons uitgebreide assortiment producten op houtpellets is te vinden in onze webshop.

Voor meer informatie over onze pellets kunt u altijd contact opnemen met één van onze medewerkers.