VRAGEN? HULP NODIG BIJ UW BESTELLING? NEEM CONTACT MET ONS OP VIA: 0575 509 526.

~ ZOMERACTIE ~
BESTEL UW PALLET HOUTPELLETS NU MET KORTING EN LAAT DEZE UITERLIJK WEEK 37 BIJ U THUIS LEVEREN!

Geplaatst op: 27 jun 2023

Houtpellets zijn gemaakt van schone gedroogde houtresiduen uit de houtbewerkingsindustrie, afkomstig van ontschorste bomen.

De houtpellets worden optimaal verbrand in speciaal ontworpen pelletkachels of pelletketels. Hierdoor is het as dat overblijft minimaal en niet te vergelijken met brandhout.

De houtpellets van Pure Power hebben een maximaal asgehalte van 0,7%. Dit maximale asgehalte van 0,7% is ook de vereiste norm van ENplus. 0,7% as komt neer op (maximaal) 105 gram as per zak van 15 kilo houtpellets. Het asgehalte van Pure Power houtpellets is vaak veel lager (rond 0,4%).

De as van houtpellets zit vol met voedingsstoffen voor planten en is absoluut niet chemisch of giftig. De as kan uitstekend worden gebruikt als compost in de tuin.

Het as van naaldhout pellets is lager dan de as van gemixte houtpellets. Bij gebruik van de gemixte houtpellets zal de pelletkachel vaker moeten worden schoongemaakt.

Voor het eenvoudig en grondig schoonmaken van de pelletkachel kan een speciale aszuiger worden gebruikt. De aszuiger is ook geschikte voor het schoonmaken van de barbecue of buitenkachel en is te bestellen in onze webshop.

Voor klanten met een grotere installatie kunnen wij de asafvoer verzorgen. Bekijk hier de mogelijkheden van onze extra service en ontzorging.

Pure Power asafvoer