VRAGEN? HULP NODIG BIJ UW BESTELLING? NEEM CONTACT MET ONS OP VIA: 0575 509 526.

~ ZOMERACTIE ~
BESTEL UW PALLET HOUTPELLETS NU MET KORTING EN LAAT DEZE UITERLIJK WEEK 37 BIJ U THUIS LEVEREN!

Antwoord op uw vragen

Veelgestelde vragen

Op deze pagina treft u de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Heeft u toch nog vragen over uw bestelling? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Hoe en wanneer wordt mijn bestelling geleverd?

Bezorging

Uw bestelling wordt normaal gesproken binnen 2 werkdagen bij u bezorgd. U kunt zelf de gewenste bezorgdatum kiezen. Op de gekozen dag wordt de bestelling tussen 7.30 en 19.30 uur bij u geleverd. Bij erg drukke periodes kan dit afwijken. Een pallet met houtpellets weegt meer dan 1.000 kg! De bezorging hiervan is vanzelfsprekend ingewikkelder dan wanneer u een boek of kleding laat bezorgen.

De bezorgkosten zijn inbegrepen in de prijs, dus geen extra kosten of verrassingen bij het afrekenen. Er wordt alleen een toeslag berekend voor bezorgingen op de Waddeneilanden of in België. Ook wordt voor bepaalde postcodes in Amsterdam een toeslag berekend. Reden hiervoor is dat deze zendingen moeten worden uitbesteed aan een andere transporteur. De tarieven hiervoor worden automatisch berekend in de webshop op basis van het ingevoerde verzendadres. De bezorging van deze afwijkende gebieden kan één of meerdere dag(en) langer duren. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

De vrachtwagen is standaard uitgerust met een kooiaap (heftruck). De kooiaap heeft een gewicht van ca. 2.500 kg (!) en een breedte van ca. 2,5 meter. Uw bestelling kan in veel gevallen door de chauffeur op de gewenste plek worden neergezet, mits de af te leggen route berekend is op het gewicht van totaal ca. 3.500 kg (kooiaap + product). Hierbij is de beoordeling van de chauffeur altijd leidend, waarbij veiligheid en het voorkomen van schade voorop staan. Het gebruik van een handpompwagen om de bestelling van ca. 1.000 kg te verplaatsen is volgens de Arbowet niet toegestaan en niet verantwoord en veilig voor de chauffeur. Indien beschikbaar kan de chauffeur met een elektrische pompwagen de pallet met houtpellets op de gewenste plek neerzetten.

De ervaren chauffeurs bezorgen dagelijks onze producten op veel verschillende adressen. Ze komen in aanraking met verkeersdrukte, verschillende soorten bezorgadressen en weersomstandigheden. Het transport verzorgen wij niet zelf. Daarom kunnen wij geen rekening houden met voorkeuren zoals ochtend- of middagbezorgingen. De chauffeur belt wanneer hij/zij in de buurt is, zodat u niet de hele dag op het bezorgadres hoeft te blijven. U kunt ook afspreken met de chauffeur om uw bestelling op een afgesproken plek neer te laten zetten (voor eigen risico).

U kunt meer uitleg over de bezorging vinden in onze webshop bij Bezorging.

Twijfelt u of de bestelling bij u kan worden bezorgd? Neem dan contact met ons op!

Bezorging Pure Power houtpellets

Waar moet ik op letten bij de aankoop van pellets?

De kwaliteit van houtpellets wordt bepaald door de kwaliteit van de grondstof. De grondstof moet droog, schoon, constant, uniform en niet vervuild of verontreinigd zijn. Om vervolgens perfecte houtpellets te persen moet de juiste pers, de juiste vochtigheid en de juiste druk worden gebruikt. Dit is het basisprincipe voor het produceren van goede houtpellets.

Kies voor gecertificeerde houtpellets
ENplus en DIN plus gecertificeerde houtpelletsproducenten zijn verplicht om de juiste grondstof te gebruiken. Ook worden er strenge eisen gesteld aan het productieproces. Jaarlijks worden deze bedrijven gecontroleerd door onafhankelijke auditors.

Let op voor 'goedkope' houtpellets
Er worden ook houtpellets in de markt aangeboden die gemaakt worden van verontreinigde grondstoffen. Deze houtpellets zijn slecht voor uw kachel en het milieu. Verontreinigde grondstoffen zijn bijvoorbeeld pallets, sloophout, spaanplaten, etc. Hier zitten lijm-, verf- en/of plasticresten in die tijdens de verbranding chemische emissies vrijgeven die uw kachel en het milieu aantasten. Deze houtpellets zien er niet heel anders uit, maar zijn vaak veel goedkoper.

Pure Power verkoopt zowel gecertificeerde als ongecertificeerde houtpellets. Maar wij selecteren en testen al onze houtpellets altijd op kwaliteit en specificaties.

Hoe herken ik gecertificeerde houtpellets?

Er wordt helaas nog gefraudeerd door niet gecertificeerde houtpellets aan te bieden met de ENplus-claim. Daarom is het belangrijk om altijd te controleren of het om gecertificeerde houtpellets gaat. Alleen de vermelding van ENplus A1 bij het product, hoeft niet te betekenen dat het om ENplus gecertificeerde houtpellets gaat. Let goed op de vermelding van het ENplus logo en bijbehorend nummer.

Logo en nummer

Controleer of de nummers corresponderen met de aanbieder. Het kan zijn dat de aanbieder onder een ander label de houtpellets verkoopt. Neem dan contact op met het bedrijf en vraag of dit klopt.

Enplus_A1.png

Controleren bij ENplus

Op de website van ENplus, kunt u controleren welke bedrijven er als producent en/of trader zijn gecertificeerd. Ook vindt u op de site een zwarte lijst van frauderende bedrijven. ENplus heeft een speciale fraude afdeling, die erop toeziet dat fraudegevallen worden aangepakt.

ENplus gecertificeerde houtpellets worden gecontroleerd op een aantal kwaliteitseisen. In dit document vindt u de vereiste waardes.

Wat is het verschil tussen houtpellets gemaakt van naaldhout en gemixte houtsoorten?

Kwaliteit en kleur
De kleur van de houtpellets zegt niet noodzakelijk iets over de kwaliteit, maar eerder over de toegepaste houtsoort. Ook het drogen van de grondstoffen, kan de kleur beïnvloeden van de houtpellets.

Naaldhout houtpellets
Deze houtpellets zijn geproduceerd uit 100% naaldhout en hebben een lichte kleur afhankelijk van het soort naaldhout. Deze houtpellets zijn in Europa de bekendste en meest voorkomende soort. Deze houtpellets kenmerken zich door een schone verbranding, een hoge energiewaarde, lage asgehaltes en weinig onderhoud aan de verbrandingsinstallatie. Wel blijkt in de praktijk dat houtpellets waar ook loofhout in zit meer warmte afgeven in een pelletkachel.

naaldhout5sterren_los.jpg

Mix naald-/loofhoutpellets

Deze houtpellets worden geproduceerd uit een mix van naald- en loofhout. De meest voorkomende mix is eiken, beuken en naaldhout. Deze houtpellets bestaan bijna altijd minimaal uit 20% naaldhout. Anders zou het te veel energie kosten om het te persen i.v.m. het harde karakter van loofhout. Deze houtpellets kenmerken zich door een intense warmteafgifte en een iets hoger asgehalte dan 100% naaldhout pellets.

mix5sterren_los.jpg

Vraag bij deze houtpellets altijd naar een analyse. Naaldhout pellets waar heel veel schors in zit, zijn ook bruin van kleur, maar niet geschikt voor uw kachel. Let dan goed op het asgehalte. Deze mag niet hoger zijn dan 0,7%. Wanneer u kiest voor ENplus A1 gecertificeerde houtpellets, dan bent u altijd verzekerd van een goede kwaliteit en een asgehalte onder de 0,7%.

Waarom verschilt de kleur van houtpellets per levering?

Het kan voorkomen dat de kleur van de houtpellets per levering lichter of donkerder is. U hoeft zich hierover geen zorgen te maken of bang te zijn dat u een ander productsoort heeft ontvangen.

De kleur van de houtpellets zegt niets over de kwaliteit. De gebruikte grondstoffen en het ENplus of DIN plus keurmerk zeggen iets over de kwaliteit. Alle houtpellets die wij verkopen vallen binnen een kwaliteitsnorm. De specificaties hiervan vindt u per product terug in onze webshop.

Houtpellets worden geproduceerd uit natuurproducten, waarvan de samenstelling en de kleur (per levering) kunnen wisselen. Houtzagerijen zijn bijvoorbeeld afhankelijk van een kapperiode en maken gebruik van vers hout of hout dat al langer in opslag ligt. Dat kan een oorzaak zijn van houtpellets die bijvoorbeeld donkerder zijn.

De gebruikte grondstof heeft invloed op de kleur van de houtpellets. Daarnaast is geen boom exact hetzelfde. 

Daarnaast heeft de droogtemperatuur invloed op de kleur van de houtpellets. Hoe hoger deze temperatuur is, hoe donkerder de kleur van de houtpellets. Dit heeft overigens geen invloed op de kwaliteit van de grondstof en houtpellets. 

Hoe lang kunnen houtpellets worden bewaard?

Goed geconditioneerd kunnen houtpellets jaren worden opgeslagen. Geconditioneerd houdt in: binnen een ruimte waarbij de temperatuur constant is en de vochtigheidsgraad constant en laag is. 

Houtpellets zijn hygroscopisch, wat betekent dat ze vocht aantrekken. Er zitten ter ventilatie kleine luchtgaatjes in de zak. De zakken houtpellets kunnen derhalve absoluut niet buiten of in een vochtige omgeving worden opgeslagen.

Wanneer houtpellets toch vochtig worden, verpulveren de houtpellets tot pulp.

Houtpellets zijn ook uiterst geschikt als kattenbakvulling en bodembedekker in (paarden)stallen. Houtpellets nemen uitstekend vocht op en minder stoffig dan stro of reguliere kattenbakvulling.

De zakken houtpellets zijn op de pallet voorzien van een hoes. Dit betekent dat het niet erg is als ze bij de aflevering even buiten staan. Een regenbui kan dan geen kwaad.

Wat zijn de afmetingen van volle pallet houtpellets?

Een pallet Pure Power houtpellets bevat 66 zakken met een totaal gewicht van 990 kg - exclusief de pallet van ca. 25 kg. De zakken houtpellets liggen gestapeld op een pallet van 100 x 120 cm of 120 x 120 cm. De hoogte van de totale pallet gestapeld is ongeveer 160 cm hoog. 

Een 'halve' pallet bevat 30 zakken met een totaalgewicht van 450 kg (exclusief pallet van ca. 25 kg). De zakken liggen gestapeld op een europallet van 100 x 120 cm. De hoogte van de pallet is ongeveer 90 cm hoog.

De big bag met ENplus houtpellets staat op een europallet van 100 x 120 cm en is ongeveer 200 cm hoog. De big bag is (vooral) in het midden breder dan de pallet.

De big bag met DIN plus houtpellets staat op een blokpallet van 120 x 120 cm en is ongeveer 200 cm hoog. De big bag is (vooral) in het midden breder dan de pallet.

Toeslagen bezorging Waddeneilanden, België en bepaalde postcodes in Amsterdam

Toeslagen bezorging
De bezorgkosten zijn inbegrepen in de prijs, maar voor sommige bezorgadressen wordt er een toeslag berekend. De tarieven hiervoor worden automatisch berekend in de webshop op basis van het ingevoerde verzendadres.

De reden van de toeslag is dat er een ander transportbedrijf moet worden ingehuurd voor het uitvoeren van deze bezorgingen. In deze gevallen kan de bezorging ook 1 dag langer duren. Voor meer informatie kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Onderstaand een overzicht van deze toeslagen:
Waddeneilanden
Texel: € 47,95
Terschelling: € 95,89
Ameland: € 89,06
Vlieland: € 135,63
Schiermonnikoog: € 89,06
De toeslag geldt per bestelling.

België
Zone 1: € 52,03
Zone 2: € 65,34
Zone 3: € 83,49
Zone 4: geen toeslag
De toeslag geldt per pallet. Vermelde tarief is het maximale tarief per pallet. Bij meerdere pallets is de toeslag per pallet lager.

Binnenstedelijk gebied in Amsterdam
Omdat bepaald binnenstedelijk gebied in Amsterdam niet bereikbaar is voor de vrachtwagens van onze vaste transporteurs, wordt er voor sommige postcodegebieden een andere transporteur ingeschakeld die beschikt over kleinere vrachtwagens.
Postcodes: 1010 - 1025, 1031 - 1037, 1051 - 1059, 1071 - 1079, 1091 - 1098.

1 pallet: € 51,88
2 pallets: € 98,03
3 pallets: € 136,49
4 pallets: € 174,94
5 pallets: € 223,25
6 pallets: € 251,76

Genoemde prijzen zijn inclusief 21% BTW. Prijswijzigingen voorbehouden.

Wat is een kooiaap?

Een kooiaap is een heftruck die achter de vrachtwagen hangt. De kooiaap wordt gebruikt om de pallet met zakken houtpellets uit de vrachtwagen te halen en bij u op de juiste plek te bezorgen.
Een kooiaap heeft een gewicht van ca. 2.500 kg (!) en een breedte van ca. 2,5 meter. Het hefgedeelte van de heftruck is hoog en meestal te hoog om in bijvoorbeeld een garage te rijden. 

Heeft u vragen over de (on)mogelijkheden van de aflevering met kooiaap, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Bezorging Pure Power houtpellets

Bezorging Pure Power houtpellets in de garage

Betaalmethodes

U kunt in onze webshop via onderstaande betaalmethodes betalen. Er worden geen extra kosten (door)berekend.

iDeal

Overboeking

MasterCard

Visa


De betalingen worden geïnd door payment service provider MultiSafepay.

Bij keuze 'Overboeking' wordt de levering ingepland na de ontvangst van uw betaling. De verwerking van de betaling duurt circa 3 werkdagen. Houd er rekening mee dat de levering in dat geval langer duurt dan binnen 2 werkdagen. Wij zullen de levering inplannen, nadat MultiSafepay de betaling heeft verwerkt.

Wat moet ik doen bij een klacht?

Klachten

Het is natuurlijk vervelend als u een klacht heeft over de dienstverlening zoals u die ervaren heeft.
Toch vragen wij u vriendelijk om uw klacht schriftelijk aan ons door te geven.
Dit kan per e-mail of per post. Onze medewerkers zullen de klacht bekijken en proberen deze naar ieders tevredenheid op te lossen.

Zorg ervoor dat uw klacht volledig is en voorzien is van foto's, data en overige gegevens die mogelijk relevant zijn.

Onze gegevens:
Pure Power B.V.
Rijksstraatweg 102
7383 AV  Voorst gem Voorst
E-mail: info@purepower.nl 

Na ontvangst van uw klacht ontvangt u van ons een bevestiging. Wij zullen uw klacht binnen 14 dagen na ontvangst beantwoorden, mocht het meer tijd nodig hebben, dan zullen wij u hiervan op de hoogte stellen.

Mocht u dit niet op prijs stellen, dan kunt u ook altijd contact op nemen met de afdeling bemiddeling van Stichting Webshop Keurmerk waar (Onlinehoutpellets.nl) bij is aangesloten.

Wat doe ik met de bijgeleverde pallet?

Bijgeleverde pallet

De zakken houtpellets en/of big bag houtpellets worden geleverd op een europallet van 120 x 100 cm of blokpallet van 120 x 120 cm. Deze pallet is bij de prijs inbegrepen en wordt niet retour genomen door de chauffeur. Er is dus geen ruil- of statiegeldsysteem van toepassing. U kunt de pallet houden en/of zelf afvoeren.

Handleiding Qube terrasverwarmer

Onderstaand treft u de handleiding van de Qube terrasverwarmer.

Meer informatie over prijzen en het bestellen vindt u in de webshop: Duurzame terrasheaters op houtpellets

Handleiding Qube terrasverwarmer

Handleiding Bucket Fire

Via onderstaande link kunt u de handleiding van de Bucket Fire inzien.

Gebruiksaanwijzing Bucket Fire Pure Power

Meer informatie over prijzen en het bestellen vindt u in de webshop: Pure Power Bucket Fire