VRAGEN? HULP NODIG BIJ UW BESTELLING? NEEM CONTACT MET ONS OP VIA: 0575 509 526.

Geplaatst op: 06 jan 2023

Houtpellets kunnen jarenlang worden bewaard, mits ze op de juiste manier worden opgeslagen.

Wij krijgen hier regelmatig vragen over. Ook bestaan er misverstanden over het wel of niet buiten kunnen opslaan van houtpellets. In dit artikel geven wij hier graag duidelijkheid over.

Houtpellets kunnen jaren worden bewaard, wanneer ze worden opgeslagen in een goed geconditioneerde ruimte. Een goed geconditioneerde ruimte houdt in dat de ruimte droog is, de vochtigheidsgraad constant en laag én dat de temperatuur constant is.

Houtpellets kunnen niet tegen vocht; ze houden er zelfs van en trekken vocht aan. Met andere woorden: houtpellets zijn hygroscopisch. Wanneer ze vochtig worden, veranderen ze in houtpulp. De pellets zetten uit en kunnen zelfs uit de zak barsten en voor een enorme ravage zorgen.

Houtpellets worden pulp na vocht

Bron: Woodpellets.com


Onze houtpellets worden verpakt in 10 of 15 kg plastic zakken. Houtpellets zijn een natuurproduct en moeten kunnen 'ademen'. Daarom zitten er in de zakken kleine luchtgaatjes. De zakken houtpellets worden gestapeld op een euro- of blokpallet afgeleverd die is voorzien van een stevige waterdichte hoes. De houtpellets zijn hierdoor beschermd tegen een regenbui en kunnen even buiten staan.

Buiten opslaan is echter sterk af te raden. Een garage, schuur of carport voldoet niet helemaal aan de eigenschappen van een geconditioneerde ruimte, maar bij gebrek aan ruimte binnen is dit een optie. Zorg dat de zakken op de meegeleverde pallet van de grond en dat ze droog liggen; zeker niet in een schimmelige vochtige schuur of ruimte.

Ook is het belangrijk dat de ruimte goed wordt geventileerd in verband met (beperkt) CO-gas dat vrij kan komen.

Bij ons kunt u ook terecht voor advies en diverse opbergbakken voor houtpellets.

Uiteraard staat wij u graag te woord bij alle vragen over het opslaan van houtpellets.