VRAGEN? HULP NODIG BIJ UW BESTELLING? NEEM CONTACT MET ONS OP VIA: 0575 509 526.

~ ZOMERACTIE ~
BESTEL UW PALLET HOUTPELLETS NU MET KORTING EN LAAT DEZE UITERLIJK WEEK 37 BIJ U THUIS LEVEREN!

Geplaatst op: 11 apr 2023

Is het nog wel een voordelige keuze om op houtpellets te stoken?

In 2022 heeft de enorme vraag en een tekort aan houtpellets ervoor gezorgd dat de prijzen van houtpellets enorm zijn gestegen. Is het nog wel interessant om op houtpellets te blijven of gaan stoken?

Inmiddels is de prijs van de houtpellets gelukkig niet meer zo hoog als in september/oktober van 2022. Maar is het nog wel interessant om (gedeeltelijk) over te gaan van gas op houtpellets? Wat zijn precies de voordelen van stoken op houtpellets?

Houtpellets verbranden in een pelletkachel is een hele efficiënte manier van brandstofverbranding. Bovendien is het heel gebruiksvriendelijk vergeleken met bijvoorbeeld een houtkachel. Door de samenstelling van de geperste houtkorrels, bevatten de houtpellets het juiste percentage vocht, hardheid, geen schors en geven daardoor een hoog rendement van minimaal 4,6 kWh/kg.

De meeste pelletkachels kunnen zorgen voor een besparing van dertig tot zestig procent op het gasverbruik. Dat is aanzienlijk. Het grootste deel van de energiekosten (75 tot 80 procent) bestaat uit het verwarmen van ruimten. Wanneer wordt gekozen voor een pelletketel, kan het gasverbruik compleet worden vervangen, mits uiteraard wordt gekookt op inductie of elektrische kookplaat.

De prijs van 1 kuub gas bedraagt - berekend met de energieplafondprijs - € 1,45. 1 kuub gas staat ongeveer gelijk aan 2,3 kilo houtpellets. Omgerekend staat dit gelijk aan € 1,32 voor 2,3 kilo houtpellets. Hierbij is gerekend met het prijspeil van begin april 2023 met de hoogste kwaliteit en inclusief bezorging en btw. De voordeligste houtpellets bij Pure Power kosten € 1,11 voor 2,3 kilo (= 1 m³ gas).

Op de site van één van onze dealers BlueSolid zijn meer rekenvoorbeelden te vinden met jaarlijkse kostenbesparing op basis van een gemiddeld verbruik. Hierbij is het wel belangrijk de actuele prijzen aan te houden. Op onze site vindt u altijd onze actuele prijzen.

Ook kunt u op de website van BlueSolid veel informatie vinden over allerlei soorten en maten pelletkachels met een handige keuzetool.

Twijfelt u over uw besluit om over te stappen op houtpellets? Neem contact met ons op! Wij kunnen u helpen bij uw keuze en u van meer informatie voorzien.

Bronnen: Mileucentraal, BlueSolid